Lupta pentru marele premiu de 50.000 de euro la „MasterChef“ este tot mai strânsă. Marţi seara, Rareş Burducea şi Ioana Tecsa şi-au dat jos şorţurile, în concurs rămânând doar zece concurenţi.
În urma testului sub presiune, Rareş Burducea a fost primul eliminat al serii. Cei trei chefi au vrut să verifice câte tipuri de carne pot recunoaşte concurenţii, de la pulpă de porc, miel sau ied, la gască, porumbel, burtă de vita şi ton.
Mecanismul a fost simplu: cine a reuşit sa ghicească cele mai multe tipuri de carne a fost salvat şi s-a calificat în etapa următoare. Dacă Nicuşor, crescut la stană, a ghicit foarte multe tipuri de carne, Ana, obişnuită să meargă cu iubitul la vânătoare, nu a ghicit decât trei sortimente.
Cel care a dat greş a fost Rareş care nu a numit decât un fel. „Prost sunt, măi. Nu-mi vine să cred, dar asta e. Mai aveam atâtea de oferit şi… s-a închis. «MasterChef» e un vis, o aspiraţie. O să-mi fie dor“, a zis el cu lacrimi în ochi.
A doua probă a serii a readus în faţa telespectatorilor trei figuri îndrăgite din primul sezon, casnica Andreea Moldovan, Sidia Sissoko şi Bogdan Alexandrescu.
Ei şi-au amintit cu nostalgie de perioada de pregătire din sezonul trecut. Dacă Sissoko a pregătit o ruladă de iepure umplută cu brânză de capra, rucola şi struguri cu reducţie de oţet balsamic şi vin rosu, Dexter a mizat pe un preparat din peşte cu pesto de busuioc cu vanilie, piure de ţelina şi varză roşie, iar Andreea a decis să-i îndulcească pe chefi cu un desert pe bază de lapte.
Apoi, a venit rândul concurenţilor actuali să gătească. Presaţi de timp, mulţi au întâmpinat dificultăţi în a reproduce cele trei preparate, greşind fie mousse-ul de ciocolata, fie crema de lapte. Mihai a rămas fără oale şi şi-a vărsat nervii pe Nicuşor, în timp ce Maria Secrieriu a înteles abia târziu că nu trebuie s