Titlul de capitală culturală a Europei pe care municipalitatea şi-l doreşte a pus deja la muncă instituţiile de cultură din Cetatea Banilor.
Titlul de capitală culturală a Europei pe care municipalitatea şi-l doreşte a pus deja la muncă instituţiile de cultură din Cetatea Banilor, iar primii paşi au fost făcuţi, a anunţat miercuri, 15 mai, Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei într-o conferinţă de presă. Managerii mai multor instituţii de cultură au început deja să adune informaţiile necesare pentru pregătirea unui dosar care să ne asigure câştigarea acestui titlu. Aceştia au mers la Sibiu, oraşul care a deţinut deja titlul de Capitală Culturală Europeană. Concluzia la care au ajuns aceştia este una îmbucuratoare, Craiova deţine toate atuurile pentru ca în 2021 să câştige bătălia cu celelalte oraşe din Europa.
Datorită investiţiilor în domeniul cultural, Craiova ar putea deveni Capitala Culturală Europeană. Consilului Judeţean Dolj a avut un rol important în dezvoltarea urbei din punct de vedere cultural.
„Craiova a intrat în lupta pentru titlul de Capitală Europeană în 2021, iar pentru asta reprezentanţii instituţiilor de cultură din Bănie au fost prezenţi la Sibiu pentru a aduna mai multe informaţii. Am avut şi avem foarte multe evenimente culturale, iar cel mai important dintre ele a fost Festivalul Mihai Viteazul la care au fost prezenţi peste 10.000 de craioveni, iar asta se punctează foarte bine în această luptă. Mulţi au spus ca oraşul nostru nu are ce sa caute în această competiţie, dar vom demonstra că avem cu ce ne lăuda”, a declarat primarul Lia Olguţa Vasilescu.
Managerii instituţiilor de cultură din Cetatea Banilor s-au întors de la Sibiu cu veşti bune. Vlad Drăgulescu, directorul Filarmonicii Oltenia susţine că trebuie ca toţi locuitorii oraşului să conştientizeze că în acest proiect dacă investeşti un euro se vor genera alţi zece