O mare problemă cu care se confruntă braşovenii, dar şi turiştii care ne vizitează oraşul o constituie lipsa toaletelor publice. În unele cazuri, şi cele existente au lacăte pe uşă, iar cele ecologice au cam dispărut de pe străzile oraşului. Un braşovean ne-a reclamat faptul că toaleta de Sub Tâmpa este tot timpul închisă şi nici toalete ecologice nu mai există, ca anii trecuţi, chiar dacă odată cu venirea primăverii, zona a devenit un punct de atracţie atât pentru braşoveni, cât şi pentru turişti. Singura soluţie pentru rezolvarea problemelor fiziologice o reprezintă „tufişul”.
Reprezentanţii Primăriei, care administrează toaletele publice din oraş, susţin că toaleta de Sub Tâmpa a rămas închisă… din cauza lipsei de personal. „Toaletele sunt administrate de Serviciul Pieţe, iar din cauza ordonanţei guvernamentale care blochează angajările în sistemul public, personalul este insuficient şi suntem nevoiţi ca în funcţie de evenimente să asigurăm acest serviciu în zonele cu un aflux mai mare de persoane”, a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.
Toaletele, o gaură neagră la buget
Acesta a precizat că, în weekenduri, toaleta va fi deschisă, iar în cursul acestei săptămâni, în zonă, vor fi amplasate şi câteva toalete ecologice. În Braşov, toalete publice mai sunt în cele cinci pieţe agroalimentare şi în Piaţa Sfatului, administrate de Serviciul Pieţe, dar şi în Parcul Titulescu, în Livada Poştei şi Piaţa Unirii, acestea din urmă fiind întreţinute şi administrate de firmele private care şi-au deschis diverse afaceri deasupra toaletelor. Toaleta din Centrul Civic va rămâne însă cu lacătul pe uşă, din cauza faptului că situaţia terenului pe care este amplasată nu este clară. Nici în Parcul Tractorul, care este unul dintre cele mai mari din oraş, nu mai este toaletă, singura alternativă fiind toaleta din Gară.
Toaletele publ