de Ana Maria MĂTUŞOIU
15 mai 2013 22:47
3 vizualizari
A-A+
Roşu, portocaliu, galben şi verde în exces. Nu vorbim de paleta de culori ce se va purta în vara 2013, ci despre culorile ce domină în privinţa alimentelor sănătoase din Piaţa Cibin. Fructele şi legumele, mai exact. Cu asta ne vom putea delecta privirea de îndată ce păşim în Piaţa Cibin, acolo unde, odată cu venirea sezonului cald, fructele şi legumele sunt mai numeroase şi mai felurite ca nicicând. Dar şi florile ocupă un loc bine poziţionat atât în privinţa culorilor, cât şi a vânzărilor.
"Verdele" de sezon
Fiind sezonul în care corpul nostru are nevoie de cantităţi ridicate de proteine şi minerale, Piaţa Cibin devine locul care nu îţi va permite să mergi acasă fără legume şi fructe sănătoase. Odată intrat în Piaţa Cibin te loveşti de tarabele pline de culoare, iar primele care te întâmpină sunt fructele al căror miros te îndeamnă să te opreşti. Numai că printre cele mai vii culori care îţi fură imediat ochii, se amestecă şi preţurile. Astfel, dacă cele mai vândute s-au dovedit a fi căpşunile, pentru care trebuie să plătim 11 lei, cel mai puţin se vând cireşele care costă între 25 şi 30 de lei. Perele, fie că sunt cele verzi sau unele puternic colorate, le găsim atent aranjate în lădiţe la 10 lei. La un preţ destul de ridicat găsim şi strugurii care se vând cu 17 lei. Pentru un kilogram de caise trebuie să renunţăm, de asemenea, la 15 lei. Cele mai răspândite sunt însă merele. Le găsim pe cele mai multe mese şi cu preţuri diverse, asta în funcţie de tip. Astfel, dacă cele verzi costă între 4 şi 4,5 lei, cele roşii le găsim de la 2 până la 3 lei.
Trecând de primele tarabe, ajungem la legume, acolo unde, opţiunea de cumpărare nu este deloc uşoară. Asta pentru că, pe lângă preţurile care diferă, şi calitatea produselor este diferită. Astfel, ardeiul gogo