Găsim din ce în ce mai des pe rafturile magazinelor produse cosmetice care au în componenţa lor extract de struguri. Dacă sunt recomandaţi în stare procesată, imaginează-ţi cât sunt de buni în stare naturală!
Strugurii, în special cei roşii, sunt o sursă considerabilă de antioxidanţi, cum ar fi resveretrolul şi flavonoidele, care au capacitatea de a lupta împotriva radicalilor liberi, menţinând tenul tânăr şi strălucitor. În plus, compoziţia lor bogată în aminoacizi ajută la regenerarea pielii şi îndepărtează petele cauzate de razele nocive ale soarelui.
Profită de efectele benefice ale strugurilor prin consumul lor în stare proaspătă sau în diferite sucuri, compoturi. Ca mască facială făcută la tine acasă, acest fruct curăţă perfect oricare tip de piele (uscată, grasă sau normală), prevenind apariţia ridurilor. Este ideal, deoarece conţine foarte multe vitamine, printre care vitamina A, complexul de vitamine B, vitamina C, vitamina K, precum şi potasiu, magneziu, calciu, fosfor şi fier. Sub formă de mască facială, poţi folosi strugurii zdrobiţi sau sucul lor, de preferinţă proaspăt.
Măşti antiîmbătrânire
1.Ai nevoie de o lingură de suc de portocale, trei linguri de iaurt gras şi două linguri de suc de struguri. Amestecă bine ingredientele şi lasă masca să acţioneze pentru cinci minute înainte de a o îndepărta cu apă caldă.
2.Combină o ceaşcă de suc de struguri cu făină albă până când obţii o pastă uşor de întins. Foloseşte-o pentru zona feţei şi a gâtului, pentru 15-20 de minute. Pentru efecte mai vizibile aplică după mască o cremă hidratantă.
3.Zdrobeşte un kiwi, adaugă două linguri de suc de struguri sau struguri pasaţi şi o linguriţă de miere. Aplică această mască pe faţă pentru 10 minute, iar tenul va fi învigorat şi luminos.
Citeşte mai multe pe Clickpentrufemei.ro!