Administraţia lui Barack Obama este acuzată simultan că a muşamalizat adevărul despre atacul de la Bengazi, că a folosit Fiscul pentru a-şi persecuta adversarii politici şi că a monitorizat ilegal convorbirile telefonice ale unei mari agenţii de presă.
Atunci când a făcut ultimele declaraţii cu privire la atacul de la Bengazi, luni, preşedintele Barack Obama a părut mai degrabă nervos şi iritat de acuzaţiile de muşamalizare.
Însă o fotografie surprinsă în timp ce acesta se absolvea de orice tentativă de a manipula adevărul arată cum „preşedintelui lumii libere” i se rostogoleşte o lacrimă pe obraz. Obama trece fără îndoială prin cel mai dificil moment de la câştigarea celui de-al doilea mandat la preşedinţie.
Casa Albă este acuzată simultan în trei scandaluri cu profil înalt, iar sincronizarea perfectă a controverselor a alimentat vocile care susţin că informaţiile dintr-un caz sunt date publicităţii cu bună ştiinţă pentru a distrage atenţia de la celălalt.
Mărul discordiei: discursul ambasadorului SUA la ONU despre atac
Episodul Bengazi, în care patru diplomaţi americani au murit, a fost readus în lumina reflectoarelor după ce o comisie din Camera Reprezentanţilor a dat publicităţii o serie de e-mailuri din care reiese cum Departamentul de Stat a intervenit pentru modificarea anunţului televizat despre atac care urma să fie făcut de către Susan Rice, ambasadorul Statelor Unite la ONU. Discursul acesteia a fost scris de CIA şi apoi trimis spre aprobare către Departamentul de Stat, FBI şi alte agenţii guvernamentale.
Doar după modificările tuturor acestor instituţii, discursul a fost aprobat. Atunci, Departamentul de Stat a susţinut că a cerut o singură modificare, nu mai mult de un cuvânt, două, pentru a clarifica faptul că este vorba despre o clădire folosită de o misiune diplomatică ş