Casa Socială a Constructorilor (CSC), organizaţie paritară de protecţie socială a sectorului de construcţii din ţara noastră, aniversează, astăzi, 15 ani de existenţă. În perioada 1998-2012, CSC a plătit peste 206,22 milioane lei pentru protecţia socială a mai mult de 340.000 de lucrători în construcţii şi avea 192,02 milioane lei active financiare disponibile pentru protecţie socială la 1 ianuarie 2013. În perioada 2001-2012, CSC a eliberat companiilor membre 910 scrisori de garanţie pentru participare la licitaţii, în valoare totală de 94,47 milioane lei.
Laurenţiu Plosceanu, preşedintele Consiliului de Administraţie al CSC şi preşedintele Asociaţiei Antreprenorilor de Construcţii din România (ARACO), a declarat: "2012 a fost un alt an complicat din punct de vedere economico-social, cu mai multe rânduri de alegeri politice, cu un prim semestru care a fost promiţător economic, însă cu un final de an care prefaţa complicaţiile anului 2013. În acest context încărcat de riscuri, CSC a reuşit să îşi onoreze nivelul prestaţiilor din ultimii ani şi a răspuns operativ şi eficace solicitărilor pentru plăţile de protecţie socială atât în iarna grea din 2012, cât şi la începutul timpului nefavorabil din finalul anului".
La rândul său, Dan Cristescu, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al CSC, şi preşedinte al federaţiei sindicale FGS Familia, apreciază: "În 15 ani, activităţile CSC au crescut valoric de la zero salariaţi asistaţi social, la o medie de 30.000 de asistaţi social pe iarnă şi de la zero fonduri administrate pe an, la peste 52 milioane de euro. CSC devine, astfel, un Fond Privat, administrat cu înţelepciune de parteneriatul social din sectorul de construcţii din ţara noastră. Realizările Casei de până acum o recomandă ca o reţetă de succes şi cu toate că norii negri ai economiei mondiale şi europene s-au adunat înfricoşător asupra sectorul