BACALAUREAT 2013 Bacalaureatul a devenit o misiune imposibilă pentru majoritatea tinerilor. La cea de-a doua sesiune a simulării examenului, a plouat cu note de 1, 2 şi 3. În Capitală, spre exemplu, peste jumătate dintre elevi nu au fost capabili să ia note mai mari de 4. Cu toate acestea, Inspectoratul Şcolar Bucureşti se laudă cu rezultatele obţinute, pentru că sunt mult mai bune decât la simularea anterioară, de acum 2 luni.
BACALAUREAT 2013 Respins, respins, respins pe bandă rulantă. Cam asa arata majoritatea listelor cu numele celor care au participat la simularea examenului de bacalaureat aici la colegiul tehnic Media.
Rezultatele nu au surprins însă pe nimeni. "Aseara am citit pentru prima data, o ora am citit. Oarecum m-am pregatit, maxim 10-15 pagini. Mi-a parut greu, avand in vedere ca nu am invatat", a spus un elev.
Şi pentru că ştiau că nu au nicio şansă să primească note de trecere, cei mai mulţi nici nu au avut curiozitatea să vadă ce rezultate au obţinut la aceste simulări. Aşa că în faţa avizierelor era pustiu. La polul opus, elevii de la Jean Monet de exemplu au aşteptat cu nerăbdare notele. "Am luat 9 si ma astept sa iau tot 9 la BAC am luat cam toti notele pe care ni le doream, nu avem niciun picat, suntem o clasa perfectă", a spus un elev.
După o primă centralizare a rezultatelor la BACALAUREAT 2013, la nivelul Capitalei peste 55% dintre elevi au picat simularea la matematică, în timp ce la limba română rata de promovare a fost de aproximativ 65 de procente.
"Suntem incantati ca putem trage si concluzia ca planul de masuri a dat roade, ca echipa profesori directori elevi parinti inspectori a reusit sa imbunatateasca rezultatele", a spus Liliana Toderiuc, inspector şcolar.
Adevăratul test va fi însă la vară, când elevii de liceu vor susţine