Aşure, şerbet şi alte bunătăţi vor putea fi degustate de către fanii serialului de la Kanal D, în Capitală, între 17 şi 19 mai, la Festivalul Turcesc de "cultură all-inclusive".
Fanii telenovelelor turceşti şi cei pasionaţi de istoria Constantinopolului pot gusta din mâncărurile preferate ale sultanului Suleyman Magnificul, pe parcursul celor trei zile de desfătare culinară la Festivalul Turcesc. Din „meniul sultanului” nu vor lipsi preparate ca aşure (budinca lui Noe, preparata din fructe uscate, coajă de lămâie, nuci, naut, fistic, alune, migdale orez şi grâu) şi şerbet (băutură răcoritoare pe bază de sucuri din diferite fructe).
Pe lângă bunătăţile preferate de sultan, dintre delicatesele cu aer oriental nu vor lipsi aperitivele cum ar fi: kuru dolma (ardei şi vinete uscate şi umplute ulterior fie cu carne, orez şi legume, fie numai cu legume, seminţe de dovleac şi floarea soarelui şi nuci) sau kofte (chiftele din carne de vită sau din legume). Sarmalele cu carne şi orez (sarmalele sunt specifice bucătăriei Imperiului Otoman, cuvântul „sarma” având, în turcă, înţelesul de „înfăşurat”), preparate în frunze de viţă de vie şi varză sau în frunze de sfeclă.
Spectacole inedite de muzică şi dans, interpretate de tineri artişti din România şi Turcia, vor avea loc în fiecare seară a Festivalului Turcesc, între 17 şi 19 mai,
în parcul Herastrau, intrarea Charles de Gaulle. Susţinut de Primăria Generală a Capitalei, festivalul încearcă să aducă în prim-plan bogăţia multiculturalităţii şi să contribuie la intensificarea relaţiilor de prietenie dintre cele două ţări, România şi Turcia. Festivalul va fi de între orele 10:00 şi 20:00 şi va aduce ȋn centrul atenṭiei atât meşteşugurile, dansurile şi cântecele Anatoliei, cât şi renumita bucătărie turcească. Cultura gastronomică turcească va fi ilustrată printr-o expoziṭie culinară care cuprinde peste 15