Ciprian Teodoraşcu este dirijorul concertului de valsuri şi polci „Invitaţie la vals” susţinut de Orchestra Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian” din Bucureşti în 18 mai, ora 19 la Sfântu Gheorghe
Concertul face parte dintr-o serie mai largă de evenimente susţinute de Opereta din Bucureşti în 18 şi 19 mai la Sfântu Gheorghe, în cadrul Zilele Asociaţiei ECOU. „Invitaţie la vals” este un concert instrumental care include cele mai cunoscute valsuri şi polci din repertoriul internaţional, în interpretarea Orchestrei Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”. Concertul este o invitaţie de a pătrunde în lumea fermecătoare a valsului şi polcilor, în compania unora dintre cei mai cunoscuţi compozitori ai genului: Johann Strauss-fiul, Johann Strauss-tatăl, Josef Strauss, Iosif Ivanovici, Jacques Offenbach şi Johannes Brahms.
În prefaţa evenimentelor, vă prezentăm un scurt interviu cu dirijorul Ciprian Teodoraşcu – dirijor al spectacolelor „Silvia”, „Contesa Maritza”, „Rebecca” şi a concertului „Invitaţie la vals”.
– Vă aflaţi în premieră la Sfântu Gheorghe cu Teatrul Naţional de Operetă. Ce ne puteţi spune despre spectacolele pe care le veţi dirija în aceste zile la Teatrul „Andrei Mureşanu”?
– Pentru noi este o onoare şi o provocare în egală măsură pentru că ne aflăm în faţa unui public avizat. Voi fi la pupitru dirijoral în două dintre cele trei spectacole de la Sfântu Gheorghe, respectiv „Invitaţie la vals” – un concert cu pagini orchestrale celebre din creaţia lui Johann Strauss – tatăl şi fiul, Brahms, Offenbach şi „Contesa Maritza” – cea mai iubită operetă a lui Kálmán.
– Care este ideea din spatele acestui concert de valsuri şi polci? De ce valsuri şi de ce Johann Strauss?
– Este un format original al unui concert de succes care are loc de obicei la începutul anului în toate marile capitale ale lumii civilizate şi, din acest pun