S-a spus ca e lobby-ul lui Gitenstein sau interesul companiilor americane. Apoi ca e o relatie geostrategica, ca Basescu apara flancul estic, ca fara el ne inghit rusii, chinezii, kazahii etc. Trebuie ca mai e ceva care ii face pe Traian Basescu si regimul sau atat de iubiti de administratia americana.
Dincolo de toate strategiile si afacerile, in mintea multor romani au ramas Statele Unite-aparatoare ale libertatilor si democratiei. Asa ca nu intelegeam, de pilda, cum poate sa vorbeasca nea Gordon despre milioane de voturi furate la referendum, scuipand in ochi milioane de romani, cu totii filoamericani pana in august 2012 (si dupa, cred eu, macar din lipsa de alternativa, daca de iertat nu-l pot ierta pe trimisul special al Washington-ului).
Spre deosebire de Angela Merkel, administratia Obama pledeaza impotriva austeritatii, incearca sa-i ajute pe saraci, asa ca nu se pot gasi afinitati politice cu apologetul Dreptei, Traian Basescu.
Citind un articol Hotnews observ ca exista mai mult decat afinitati politice, legate de doctrine. E vorba despre acelasi mod de raportare la Putere, de aceleasi tipare de actiune pentru pastrarea Puterii. Asta pare a fi asemanarea intre administratia Basescu si administratia Obama.
Deja, la Washington se vorbeste despre un nou Watergate, aluzie la presedintele Nixon, silit sa demisioneze in timpul celui de-al doilea mandat, pentru a nu fi suspendat/demis de Parlament.
Obama a trebuit sa admita ca ar fi scandalos ca Fiscul american sa fi anchetat tintit grupari provenite din tabara Opozitiei. Ori, IRS tocmai ce recunoscuse ca asta a si facut, scrie HN. Republicanii au demarat mai multe anchete in Senat si Camera Reprezentantilor. Cu ce difera aceste acuzatii de scandalurile in care a fost nominalizat Sorin Blejnar, respectiv Fiscul lui Basescu?
In plin IRSgate, a izbucnit si scandalul interceptarilor.