Terenul mlăștinos creşte cheltuielile, iar autoritățile au dubii cu privire la continuarea proiectului
Proiectul construirii unei parcări subterane în centrul municipiului Sfântu Gheorghe s-a (cam) împotmolit și, chiar dacă autoritățile locale nu recunosc pe față, s-ar putea să fie chiar abandonat. Deocamdată, ceea ce admit reprezentanții administrației locale este faptul că lucrările nu vor putea fi demarate deoarece sunt ceva probleme în ceea ce privește solul, acesta fiind infiltrat cu apă. Mai exact, specialiștii susțin faptul că în Sfântu Gheorghe pânza freatică se află la foarte mică adâncime (undeva la aproximativ 3 metri în centrul orașului). În felul acesta parcarea va necesita practic funcționarea permanentă a unei stații de pompare, orice fel de avarie sau suprasolicitare a grupului de pompare putând duce foarte ușor la o situație în care hidroizolația să cedeze, iar apa să ajungă la 30-40 de centimetri.
Administratorul public al orașului, Czimbalmos Kozma Csaba, susține că parcarea subterană nu a fost abandonată, ci doar se caută soluții.
„Au apărut ceva probleme tehnice, care odată lansate lucrările le-ar complica și în mod sigur le-ar scumpi. Acum facem un nou studiu în acest sens, știam de problema cu pânza freatică, am crezut că vom găsi soluții mai accesibile, însă se pare că niciun verificator de proiect nu ne-ar da acceptul – am întrebat și la unii din București, și la alții din Cluj. Terenul are probleme, proiectantul a venit cu o soluție, trebuie să vedem, să decidem dacă e convenabilă pentru noi financiar vorbind, să vedem dacă merită. Nu spun că abandonăm ideea, ci doar că trebuie să vedem cum facem, căci una ar fi să crească costurile cu 10% și cu totul altceva dacă aflăm că ar crește cu 40%, deoarece nu am avea de unde să facem rost de atâția bani”, ne-a spus Czimbalmos Kozma Csaba.
Administratorul public a mai spus