600 de angajaţi din Vâlcea şi alţi 300 din Argeş rămân şomeri după ce administratorul judiciar de la Oltchim a dispus reducerea cheltuielilor de personal cu 37 %. Salariaţii nu trebuie să semneze de primire, când poştaşul le va bate la uşă, pentru că deciziile de concediere au fost întocmite în prezenţa unui executor judecătoresc.
Zeci de angajaţi au protestat miercuri dimineaţa în faţa pavilionului administrativ de la Oltchim, nemulţumiţi că vor fi concediaţi. Protestul acestora nu a schimbat însă cu nimic decizia administratorului judiciar. Printre cei care vor fi trimişi în şomaj se numără şi angajaţi unici întreţinători ai familiei. De asemenea, pe liste se regăsesc şi membri ai aceleiaşi familii, soţ şi soţie, care lucrează în combinat de pe timpul regimului comunist.
Sindicaliştii îi fac plângere penală administratorul judiciar pentru abuz în serviciu
Nemulţumit de cum au evoluat lucrurile, liderul Sindicatului Liber Oltchim ameninţă că îi va face plângere penală administratorului judiciar Gheorghe Piperea pentru abuz în serviciu. Sindicalistul susţine că Piperea a încălcat contractul colectiv de muncă.
“Administratorul judiciar continuă să facă gafe, să încalce grav contractul colectiv de muncă. Sindicatul Liber Oltchim, sindicat reprezentativ în combinat, nu a fost consultat atunci când s-au făcut listele cu cei disponibilizaţi. Listele s-au făcut fără să se discute cu noi condiţiile sau criteriile după care trebuie să se fac concedierile. Voi face o plângere penală pentru că este abuz în serviciu ceea ce face domnul Piperea. Voi sesiza şi judecătorul sindic despre aceste încălcări ale contractului colectiv de muncă.
Administratorul judiciar concediază 900 de oameni dar, în acelaşi timp, angajează mai multe persoane direct în funcţii de conducere Sunt angajaţi în Oltchim, soţ şi soţie, care au fost trecuţi ambii pe