Stimați turiști, întrerupem nițel programul nostru obișnuit de cazări la mare înălțime pentru un travel report surpriză de la Zilele Brașovului (9-12 mai).
Am coborît din tren în Brașov, duminică, pe la prînz, cu rucsacul în spate, fără să avem habar că orașul e în sărbătoare. Asta pînă cînd, plecați la pas spre centru printr-o aglomerație continuă, ne-am întîlnit cu primul afiș ce anunța evenimentul. Aha, interesant: oare cum petrec brașovenii? Dansează "Brașoveanca"?
Hm, nu chiar. În față la Aro Palace, lumea care nu se îmbulzea pe la iile, oalele de lut și cuferele pictate de pe tarabele meșteșugarilor aliniate pe trotuarul de vizavi stătea la coadă pentru poze lîngă cele trei Ford-uri Mustang cu numere de Kuweit tunate și vopsite papagal din parcarea hotelului. Curios, microbuzele ce se ofereau să te ducă gratis la Cetățuie, la festivalul medieval "Turnirul Cavalerilor", n-aveau clientelă, deși prin zonă mișunau destule domnițe grațioase vrednice să arunce buchetul.
Înaintînd odată cu mulțimea, am mai ajuns în Piața Sfatului, la scena de lîngă Biserica Neagră pe care performa un ansamblu folcloric al comunității elene din Brașov, aplaudat anemic de către spectatorii interesați mai mult de lopățit în înghețată și gîlgîit bere, și pe Republicii, pietonala pavată cu terase la care mesenii consumau de zor, făcînd fericită întreaga breaslă a cîrciumarilor.
Apropo, pentru că veniserăm la aniversare neinvitați, cu mîinile în buzunare, fără nici un cadou, i-am lăsat sărbătoritului vreo 100 de lei la restaurantul Șirul Vămii (țuici, ciorbe de burtă, beri), să-și ia de banii ăștia ce vrea el.
Stimați turiști, întrerupem nițel programul nostru obișnuit de cazări la mare înălțime pentru un travel report surpriză de la Zilele Brașovului (9-12 mai).
Am coborît din tren în Brașov, duminică, pe la prînz, cu rucsacul în spate, fără