Craiova este singurul municipiu din Oltenia care nu are nici un club pentru cele 67.000 de pensionari. În schimb, în Târgu Jiu există deja trei astfel de cluburi, iar în Slatina municipalitatea a pus la dispoziţia vârstnicilor foste PT-uri dezafectate.
Seniorii Craiovei se plâng că nu sunt sprijiniţi de administraţia locală să-şi găsească o locaţie în fiecare cartier al oraşului, unde să se organizeze cluburi ale pensionarilor pe zone şi să se întâlnească, să socializeze. În prezent, vârstnicii se întâlnesc ad-hoc prin parcuri, în faţa blocului, unde joacă şah, table, rummy, discută pe diverse teme, citesc ziare. „Ar fi bine să fim organizaţi într-un club, să avem o locaţie unde să ne mai întâlnim, să jucăm şah, să discutăm. Să existe o astfel de organizaţie pe fiecare cartier, ca să ne cunoaştem mai bine. Aşa, ne întâlnim prin parcuri, cum suntem noi aici, la Racheta, alţii se întâlnesc la Orizont. Să ni se acorde şi nouă puţină atenţie, să fim sprijiniţi în demersurile noastre. Uite, la Târgu Jiu au foarte multe facilităţi, au trei cluburi unde se adună, sunt ajutaţi cu alimente, aniversează de 1 octombrie Ziua Vârstnicilor. Iar la noi?...“, este de părere Nicolae Chişamera, un pensionar din Craioviţa Nouă.
Cluburi ad-hoc în parc
Într-adevăr, în toate cartierele oraşului, pensionarii au locuri stabilite în care se întâlnesc, cum ar fi părculeţul de la Simplon din Brazda lui Novac, în faţă la Complexul Baba Novac, tot în Brazdă, în părculeţul de la Teatrul Naţional, în Parcul „Puşkin“ în zona Calea Bucureşti, în părculeţul din spatele pieţei din Valea Roşie. Vârstnicii spun că, atunci când vremea este frumoasă, astfel de ieşiri în aer liber sunt plăcute, dar cum se răceşte vremea, întâlnirile lor se răresc. „Acum stăm aici. Este plăcut să jucăm şah, table, să discutăm despre problemele noastre. Dar aici este un parc pentru toţi,