În prima jumătate din cea de a treia şedinţă a săptămânii, direcţia dominantă de pe piaţa Sibex a fost una descendentă. Lichiditatea era una bună, numărul contractelor fiind de aproape 850, cu o valoare de 8,5 milioane de lei. Aşadar, speculatorii şi-au menţinut interesul, după ce marţi au fost foarte activi, reuşind să ducă volumul la cel mai bun nivel din această lună.
Derivatul pe cursul de schimb euro/dolar era din nou cel mai tranzacţionat, remarcându-se prin 330 de contracte pe scadenţa iunie. Cotaţia euro se deprecia cu 0,52% şi era estimată la 1,28750 USD. "În ultima perioadă s-a detectat o creştere a cererii speculative pentru paritatea euro/dolar, în contextul în care au avut loc fluctuaţii interesante determinate de ştirile privind economia din UE", a explicat un broker. Pe pieţele externe euro a căzut la minimul pe şase săptămâni faţă de dolar, după ce rapoartele economice au arătat că economia din euro-regiune s-a redus în ultimul trimestru cu mai mult decât au estimat analiştii. Indicele dolarului a urcat la cel mai mare nivel din luna iulie 2012 pe fondul îmbunătăţirii sentimentelor faţă de economia americană, fapt care a amplificat pariurile că FED va reduce măsurile de stimulare.
În ceea ce priveşte Cotaţia Dow Jones estimată de participanţii de pe piaţa sibiană, aceasta a urmărit iniţial futures-ul din SUA, unde s-au consemnat variaţii modeste. La Sibex, numărul contractelor DEDJIA_RON pe scadenţa iunie era de 165 iar cotaţia era estimată la 15.156 de puncte, în scădere cu 15 puncte. Preţul a variat însă mixt de-a lungul primelor şapte ore de tranzacţionare şi dădea din nou semne de creştere.
Pe piaţa aurului lichiditatea era într-o uşoară ascensiune, observându-se 84 de contracte SIBGOLD pe scadenţa iunie şi 53 de contracte SIBGOLD_RON pe acelaşi termen. Preţul unciei scădea cu 11 dolari la 1409 USD pentru SIBGOLD şi cu 17,8 do