Un imobil cu două etaje și fațada unui alt imobil, situat pe strada Blănari din centrul istoric al Capitalei, s-au prăbușit astăzi, dar din fericire nu au existat victime, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Locale, Răzvan Popa. Sursa: Captură RTV
1 /.
Clădirea aflată pe Blănari nr.4 a căzut aproape de tot, iar celei de la numărul 6 i-a fost afectată structura de rezistență.Imobilul a fost construită în 1884, avea două etaje și era inclus în categoria urgență 1 privind riscul seismic.
„Proprietarul de la numărul 4 a primit autorizație de reconstrucție. Au făcut o expertiză în care scrie că nu vor fi afectate clădirile din jur și s-au apucat de lucru. Numai că, în urma lucrărilor de reconstrucție făcute la imobilul de la numărul 4, a fost afectată structura de rezistență și a imobilului de la numărul 6”, au explicat, pentru EVZ, surse din Primăria Capitalei.
Pentru imobilul de pe strada Blănari numărul 4, Teodora Vasilescu obţinea, pe 24 martie 2004, de la Primăria Capitalei, o autorizaţie de construire pentru punere în siguranţă în regim de urgenţă.
Ulterior, la 29 octombrie 2010, un bărbat - Adrian George Nuţă obţinea autorizaţie pentru reconstruire, se arată pe site-ul Primăriei Municipiului Bucureşti.
Pe strada Blănari din Centrul Vechi al Capitalei se află zeci de magazine, restaurante și terase, care sunt situate la parterul clădirilor vechi și insalubre. Oprescu renovează faţadele după proiectul Elenei Udrea
În Centrul Istoric al Capitalei sunt aproximativ 250-300 de imobile, dintre care mai mult de jumătate sunt lăsate în paragină. Potrivit arhitectului şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu, primăria nu poate face nimic din cauză că doar câteva imobile sunt în proprietatea administrației locale.
O situație similară există și în centrul istoric al oraşului Sighişoara.
Potrivit arhitecţilor, dacă aceste imobile