La capitolul parcuri, călărăşenii stau bine. În ultimii ani, municipalitatea a înfiinţat mai multe locuri de joacă şi promenadă. Oraşul deţine în prezent peste 20 de parcuri şi părculeţe, dintre care amintim: parcul Florilor, Năvodari, Sf. Gheorghe, Sf. Anastasia.
Cea mai importantă zonă cu verdeaţă este însă parcul dentrologic, aflat în prelungirea Dumbravei, cu o suprafaţă de peste 9 hectare, urmat de Parcul Central cu 8,5 hectare, situat pe malul Borcei. Cu o privelişte superbă, zona este una preferată de toţi locuitorii oraşului, Bine îngrijit şi amenajat, Parcul Central oferă una dintre puţinele variante de relaxare. Copiii au locuri de joacă moderne, iar părinţii şi bunicii se pot odihni pe băncuţe realizate din material reciclabil. În 2009 la Călăraşi, achiziţionarea acestora a declanşat un adevărat scandal.
983 de lei, preţul unei băncuţe
Primăria a cumpărat sute de bănci, la un preţ de trei ori mai mare decât în alte localităţi din ţară. În timp ce în oraşul de malul Borcei, o băncuţă a costat 983 de lei, preţ în care a fost inclusă şi manopera, la Reşita acelaşi obiect a fost cumpărat cu doar 290 de lei.
Autorităţile locale au avut şi o explicaţie pentru acest fapt, motivând că băncuţele nu sunt realizate treadiţional, adică din rigle de lemn şi fier. “Acestea s-au dovedit a fi costisitoare din punct de vedere al întreţinerii şi reparaţiilor, ca să nu mai vorbim de înlocuirile succesive după fiecare sezon rece când riglele de lemn care alcătuiau băncile erau sustrase şi ajungeau să fie aruncate pe foc sau părţile metalice erau valorificate la centrele de colectare de fier vechi de personae certate cu legea”, preciza Luminiţa Năstase, din cadrul Primăriei Călăraşi. Băncile realizate din material reciclabil au o durată mare de utilizare, nu necesită întreţinere( vopsire, reparaţii), nu depozitează strat de zăpadă sau de gheaţă, nu abso