Farid Jahani, cunoscut sub numele de „Paul Valută“, a fost arestat în anul 2008, împreună cu alte şase persoane, pentru că ar fi prejudiciat BRD Craiova cu peste două milioane de euro.
Soţia şi copiii lui Farid Jahani au pierdut procesul în privinţa despăgubirilor ce trebuie achitate în dosarul fraudării BRD. Paul Valută a fost ridicat în anul 2008, din locuinţa lui din Craiova şi a fost dus la audieri la Timişoara. Farid Jahani imediat după ce a fost arestat a refuzat timp de câteva luni să se hrănească şi să bea apă. Iranianul a murit la Spitalul Judeţean din Timişoara, unde fusese internat sub pază. Înainte să fie închis, Paul Valută cântărea 120 de kilograme. În 2009, când a decedat, abia dacă mai cântărea 40 de kilograme.
Paul Valută a fost acuzat de spălare de bani, înşelăciune şi furt. Grupul coordonat de Farid Jahani a reuşit transferarea a opt milioane de lei, din conturile BRD, folosind parola directorului sucursalei. În anul 2008, procurorii au stabilit că jumătate din suma de la BRD a intrat în conturile lui Osman Tunc, cetăţean de origine turcă. Operaţiunea a fost făcută cu ajutorul Mihaelei Bîţu, care era angajată la sucursala din Bănie. Cealaltă jumătate de bani a intrat, tot graţiei Mihaelei Bîţu, în contul unui interlop din Timişoara pe numele lui Doru Meosu. 1,5 milioane au ajuns înapoi la Paul Valută, trecând prin conturile a două persoane.
Magistraţii Curţii de Apel Timişoara au respins apelul formulat de moşetnitorii lui Paul Valută în cazul despăgubirilor de 1,4 milioane de lei cerute de BRD în dosarul fraudării instituţiei bancare cu opt milioane de lei. Sentinţa nu este defintivă ea putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie.
Condamnaţi după trei ani
Tribunalul Timiş a dat anul în anul 2011 în luna octombrie o sentinţă în dosar: Mihaela Rosana Biţu a fos