„Noaptea Muzeelor”, care sambata aceasta va tine deschise institutiile de profil din Baia Mare, implica municipiul maramuresean intr-o competitie cu trei mari orase din tara privind atragerea publicului. Proiectul, care este unul pilot, vizeaza si Bucurestiul, Sibiul, respectiv Clujul, iar tinta este aceea de a organiza manifestari cat mai diverse in cadrul institutiilor, astfel incat, la finalul acestei saptamani, sa se inregistreze un numar record de vizitatori.
Reprezentantii unitatilor muzeale din Maramures spun ca s-au pregatit temeinic pentru programul pilot „Noaptea Muzeelor in patru acte”. Ei sunt convinsi ca persoanele care vor calca pragul institutiilor in 18 mai vor fi impresionate, iar programul special realizat sa impuna Baia Mare in lupta cu celelalte trei mari municipii.
„Doresc sa subliniez faptul ca Baia Mare este un centru pilot pe Romania, in ceea ce priveste «Noaptea Muzeelor». Este o adevarata competitie intre Baia Mare, intre Cluj, Sibiu si Bucuresti. Pentru acest lucru s-a realizat un proiect cu finantare de la Administratia Fondului Cultural Nationia“, a aratat, pentru eMaramures, managerul Muzeului de Mineralogie, Ioan Bob.
Pentru ca actiunile sa fie inedite, s-a solicitat sprijinul mai multor specialisti, muzicieni si chiar actorilor baimareni. La Mineralogie, programul va fi cu totul aparte, dupa cum arata cei din conducerea institutiei. „Anul acesta noi ne-am gandit sa facem ceva care sa iasa dintr-un cadru conventional. Adica, va fi din nou corul «Armonia», care va avea mai multe intrari. Nu va fi o scena, cu public stand pe scaune. Nu dorim sa fie asa ceva, ci vor fi interventii printre exponate, printre vitrine“, a aratat Ioan Bob.
O alta atractie a serii de sambata va fi „Printesa Stibina“, a carei frumoasa poveste va fi dezvaluita publicului in noaptea de 18 mai. „Noi am considerat ca a