"Romaqua Group" a investit în ultimii cinci ani peste 200 de milioane de lei în fabrica de bere pe care o deţine la Sebeş, unde produce 60.000 de litri pe oră. Construcţia fabricii a început în luna iulie 2007, pe un teren de 25 de hectare. Locaţia Sebeş-Lancrăm a fost aleasă datorită poziţionării strategice, în centrul ţării şi pentru că este aproape de proiectata joncţiune de autostrăzi.
Fabrica de bere Sebeş a Romaqua Group, inaugurată în luna mai a anului 2008, este un proiect greenfield ce înglobează cele mai noi tehnologii la nivel mondial. Potrivit unui comunicat de presă al companiei, tehnologia germană de producţie şi îmbuteliere utilizată cumulează integral, pentru prima oară într-o singură fabrică, cele mai noi procese de producţie precum şi tehnologia cea mai avansată.
Chiar şi în condiţii de criză, numărul de angajaţi de la Fabrica de bere Sebeş a crescut de la 235 de angajaţi în 2008 la 270 de angajaţi în prezent. Mare parte din investiţiile derulate în cei 5 ani au fost în extinderea capacităţii de îmbuteliere la 60.000 de litri pe oră, dar şi în tehnologii "environmentaly friendly" pentru reducerea consumului de apă şi de energie electrică şi termică. Filtrarea berii se realizează cu filtre cu membrane care sunt mult mai prietenoase cu mediul înconjurător şi cu angajaţii, pentru că nu creează deşeuri precum kieselgur-ul folosit în alte fabrici de bere. De asemenea, se obţine o filtrare mult mai eficientă faţă de filtrarea cu kieselgur, obţinându-se o bere mai limpede.
"Chiar dacă am studiat cu câţiva ani înainte piaţa berii, am considerat că va fi o mare provocare, în România fiind prezente 4 mari companii multinaţionale producătoare de bere. Am acceptat provocarea şi iată că după 5 ani suntem foarte mândri de rezultatele obţinute", declară Radu Lăzăroiu Managing Director Romaqua Group.
Albacher a fost primul brand de bere pro