În 1961, John F. Kennedy declara: ”Un american va păși pe Lună până la finalul deceniului”. Acum câteva secole, era de neînchipuit ca femeile să scrie altfel decât sub pseudonim, dar feministele au emancipat o lume întreagă ulterior. Ca să dau și un exemplu mai aproape de noi, Bill Gates spunea acum câțiva ani că își propune să aducă un calculator în fiecare casă, lucru pe care îl vedem astăzi îndeplinindu-se. De ce am început cu aceste exemple? Care este legătura între toate aceste fapte de importanță istorică pentru viața pe care o ducem azi? Toți acești oameni au fost lideri care au avut lucruri extrem de importante în comun: optimismul, pasiunea, încrederea că ceea ce își doresc se va împlini și bucuria de a contribui la realizarea acelui lucru construind pas cu pas.
Auzim cu toții foarte des celebra pildă legată de optimist și pesimist: primul vede paharul pe jumătate plin, iar cel de-al doilea vede jumătatea goală. Dacă nuanțăm puțin această afirmație, eu cred că a fi optimist înseamnă să privești ceea ce ai ca pe o resursă, ca pe o valoare și să te gândești ce poți face cu ea mai degrabă decât să fii dezamăgit că nu ai ceea ce ți-ai fi dorit. Cred că fericirea vine din lucrurile mici. Așa cum spunea la un moment dat poetul rus Maiakovski, „fericirea poate fi atât de mare ca de la un deal până la Muntele Everest, în funcție de fiecare om”. Altfel spus, totul e în noi și totul depinde de noi. De ce n-am începe prin puțin optimism, atunci?
Citeste mai mult cariereonline.ro
În 1961, John F. Kennedy declara: ”Un american va păși pe Lună până la finalul deceniului”. Acum câteva secole, era de neînchipuit ca femeile să scrie altfel decât sub pseudonim, dar feministele au emancipat o lume întreagă ulterior. Ca să dau și un exemplu mai aproape de noi, Bill Gates spunea acum câțiva ani că își propune să aducă un calculator în fiecare casă, lucr