La propunerea Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Guvernul României a aprobat, ieri, Proiectul de Memorandum pentru implementarea unei Scheme pilot de tip "Garanţii pentru tineri" în vederea îmbunătăţirii accesului pe piaţa muncii a tinerilor, în conformitate cu Recomandarea Consiliului Uniunii Europene, arată un comunicat de presă.
5.000 de tineri absolvenţi de liceu, declaraţi "respins" la examenul de bacalaureat, care nu sunt cuprinşi într-o formă de educaţie sau formare şi nici nu sunt angajaţi, cu perspective reduse de găsire a unui loc de muncă, vor constitui grupul ţintă al proiectului.
Conceptul de "garanţie pentru tineri" presupune asigurarea, în termen de patru luni de la intrarea tinerilor în şomaj sau de la momentul în care nu mai participă la o formă de învăţământ formal, a unei oferte de bună calitate pentru ocuparea unui loc de muncă, pentru continuarea educaţiei, intrarea în ucenicie sau pentru efectuarea unui stagiu.
Bugetul alocat proiectului, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Axa prioritară 5 - Promovarea Măsurilor Active de Ocupare, Domeniul Major de Intervenţie 5.1 - Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare, este de 10 milioane Euro, distribuiţi pentru două proiecte în valoare de 5 milioane Euro fiecare, cu o co-finanţare de 9% a fiecărui partener implicat, în funcţie de bugetul asumat, se menţionează în comunicat.
F.A. La propunerea Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Guvernul României a aprobat, ieri, Proiectul de Memorandum pentru implementarea unei Scheme pilot de tip "Garanţii pentru tineri" în vederea îmbunătăţirii accesului pe piaţa muncii a tinerilor, în conformitate cu Recomandarea Consiliului Uniunii Europene, arată un comunicat de presă.
5.000 de tineri absolvenţi de liceu, decla