Comisia Europeană, împreună cu oameni de ştiinţă şi factori de decizie politică din cele 14 ţări din regiunea Dunării, au lansat şase grupuri ştiinţifice menite să sprijine dezvoltarea economică în regiune, se arată într-un comunicat de presă al Reprezentanţei Comisiei Europene (CE) în România.
Cele şase grupuri se vor axa pe domeniile următoare: apă, terenuri şi sol, bioenergie, aer, schimbul de date şi armonizarea acestora şi specializarea inteligentă. Prezentate la reuniunea la nivel înalt care a avut loc la Bratislava, grupurile respective vor furniza dovezi ştiinţifice în sprijinul Strategiei pentru regiunea Dunării şi vor promova cooperarea ştiinţifică în întreaga regiune. La evenimentul de lansare au participat, printre alţii, prim-ministrul slovac Robert Fico şi vicepreşedintele Comisiei Europene, Maroš Šefčovič.
Maroš Šefčovič, vicepreşedinte al Comisiei Europene, a declarat: "Strategia UE pentru regiunea Dunării îşi propune să impulsioneze creşterea şi crearea de locuri de muncă în regiune printr-o mai bună elaborare a politicilor şi o finanţare mai eficientă. ştiinţa poate să aducă un ajutor real prin furnizarea de date bazate pe elemente concrete către factorii de decizie politică, ajutându-i să ia decizii în cunoştinţă de cauză pentru o regiune care se mândreşte cu diversitatea sa geopolitică şi economică impresionantă".
Comisarul european pentru cercetare, inovare şi ştiinţă, Máire Geoghegan-Quinn, a declarat: "Acesta este un excelent exemplu de cooperare transnaţională pe plan ştiinţific şi politic, stabilind un punct de referinţă pentru UE şi în afara acesteia. Aceste grupuri pot stimula performanţa ştiinţifică şi economică din regiune."
F.A. Comisia Europeană, împreună cu oameni de ştiinţă şi factori de decizie politică din cele 14 ţări din regiunea Dunării, au lansat şase grupuri ştiinţifice menite să sprijine dezvoltarea ec