Zece angajaţi de la Uzina Mecanică Sadu, între care şi fostul director general al unităţii Nicolae Dijmărescu, au fost trimişi în judecată, joi, în dosarul de trafic de armament furat din uzină şi vândut pe piaţa neagră, transmite corespondentul MEDIAFAX.
LOTO: LOTO 6/49, LOTO 5/40, JOKER şi NOROC. REPORT URIAŞ la EXTRAGERILE LOTERIEI ROMÂNE din 16 mai
Potrivit Parchetului Tribunalului Gorj, zece angajaţi de la Uzina Mecanică Sadu au fost trimişi în judecată în dosarul de trafic de armament furat din uzină şi vândut pe piaţa neagră.
Dintre cei zece, un muncitor, Ion Bălţătoiu, se află în arest, acesta fiind trimis în judecată pentru furt şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
"S-a reţinut în actul de sesizare a instanţei că acesta a furat de la Atelierul final - Secţia pirotehnică a UM Sadu, cantitatea de 210 cartuşe de diferite calibre, pe care a scos-o din unitate profitând de neglijenţa agenţilor de pază şi a valorificat-o pentru 650 de lei", se arată într-un comunicat al Parchetului.
De asemenea, doi maiştri şi alţi doi muncitori - Dumitru Borcan, Şerban Popescu, Ştefan Chiriţescu şi Ioan Zăvoianu - sunt acuzaţi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiei, dar şi de creare de plusuri în gestiune şi trafic de substanţe toxice, după ce unul dintre cei patru a furat două kilograme de mercur pentru a-l vinde pe piaţa neagră.
Astfel, anchetatorii au descoperit că unul dintre cei patru inculpaţi, maistrul Dumitru Borcan, îşi crease un plus în gestiune de 56.000 de cartuşe, pe care i le-a predat, ulterior, altui inculpat, Ştefan Chiriţescu. Cel din urmă, la rândul său, avea în gestiune un plus creat de 107.000 cartuşe, pentru care nu avea documente de provenienţă sau de evidenţă.
Totodată, şeful atelierului de încărcare de la secţia Pirotehnice, Şerban Popescu, este acuzat că nu a ţinut o evidenţă stric