Cum se cultiva rosiile ecologice, cum arata o sera si ce minunatii pot sa iasa dintr-o banala bucata de lemn. Asta au invatat mai multi copii din Baia Mare, care, pret de cateva ore, au scapat de banala sala de clasa si au avut parte de o lectie in aer liber, in localitatea Danesti. Indrumati de legumicultorii din sat, cativa mesteri populari si profesoare, micutii au vizitat cateva sere din localitate si casa unui mester popular, renumit pentru lucrarile sale din lemn.
Activitatea in care sunt cuprinsi elevii face parte dintr-un proiect amplu, incheiat intre localitatea Danesti si scolile din Baia Mare, zilnic fiind realizate astfel de vizite. Prin astfel de actiuni, reprezentantii localitatii isi propun sa le arate copiilor o sera, cum se produc legumele , dar si cat de important este ca acestea sa fie ecologice.
" Ei sunt intr-o vizita la Danesti. Vor vedea solariile, vor vedea rosiile, ardeii, varza, o gama larga de legume pe care pot sa ii incurajeze pe parintii lor sa le cumpere de la Danesti . Pentru a-i invata pe copii sa manance sanatos, iar inainte sa vada si cum se produc legumele sanatoase, bune pentru mancat, bune de pus pe masa si ceea ce folosim noi pentru a le produce", a declarat Vasile Tinc, legumicultor.
Dupa ce au vizitat mai multe sere din Danesti, elevii au fost si in atelierul unuia dintre cei mai talentati mesteri populari din localitate. Ioan Sabo, sculptor de meserie, le-a aratat micutilor ce minunatii pot sa iasa dintr-o banala scandura, numai buna de bagat pe foc.
Copiii au fost incantati de cele vazute, mai ales ca multi dintre ei isi petrec cel mai mult timp in fata calculatorului, iar astfel nu au cum sa invete despre munca in agricultura sau cum poate sa ia viata lemnul. Impresionati de cele prezentate, copiii si-au scos telefoanele sau aparatele foto pentru a imortaliza tot ce au vazut