Administraţia locală va concesiona serviciul de salubrizare stradală, pe o perioadă de 8 ani ani, cu posibilitatea de prelungire cu jumătate din durată, tot pe două sectoare.
Opoziţia a cerut 6 ani, PDL a propus 10 ani, iar Boc a făcut o concesie: ca până acum. Consiliul local a mers pe mâna primarului, cu excepţia grupului USL care s-a opus. În acest sistem, primăria va plăti, potrivit unei estimări a Direcţiei Tehnice, noilor firme, peste 17,2 milioane de lei, anual. Caietul de sarcini al licitaţiei va fi elaborat în perioada următoare.
De curăţarea străzilor din oraş se ocupă societăţile Brantner şi Rosal a căror contracte expiră toamna aceasta, însă au fost prelungite până la încheierea unor noi contracte. În opt ani, cele două firme care salubrizează Clujul, au încasat de la bugetul local peste 30 de milioane de euro.
Consiliul local a aprobat ieri un studiu de oportunitate pentru lansarea noii licitaţii în urma cărora primăria va avea operatori noi pe partea de salubrizare stradală (spălat şi măturat străzi, vara şi deszăpezire, iarna). Serviciul de salubrizarea stradală va fie concesionat, tot pe două sectoare, cum funcţionează şi în prezent.
Până aici, toţi consilierii au fost de acord. Opoziţia n-a agreat, însă, propunerea formulată de viceprimarul Gheroghe Şurubaru ca perioada pentru concesiune să fie de 10 ani. "Maxim 6 ani", a propus consilierul PNL Doru Stoica. Mai mult, liderul PSD, consilierul Claudia Anastase a declarat că datoria primăriei este să creeze condiţii legale pentru ca la licitaţie să participe toţi operatorii, inclusiv firme străine care deja au maşini euro 5 şi n-au nevoie de investiţii suplimentare pe parcursul contractului cu primaria. Consilierii PDL, printre care Adrian Popa, Radu Moisin sau Florin Gliga au argumentat că la o perioadă mai scurtă, firmele nu şi-ar putea amortiza învestiţiile, n-ar putea să ai