Poliţiştii ialomiţeni au demarat astăzi o campanie de conştientizare a populaţiei, cu scopul de a preveni furturile din locuinţe. Acţiunea oamenilor legii se desfăşoară pe parcursul a trei luni. Anul acesta în Ialomiţa au fost sparte peste 100 de case.
Grupul ţintă al poliţiştilor ialomiţeni în cadrul acestei campanii îl reprezintă proprietarii de locuinţă din mediul urban şi rural. Statistic vorbind, de la începutul anului şi până în prezent, raportat la nivelul judeţului Ialomiţa, au fost înregistrate 176 de furturi din locuinţe.
Cele mai multe astfel de fapte, în număr de 102, s-au înregistrat în casele ialomiţenilor care locuiesc în oraşe, iar restul în locuinţele de la ţară. Pentru faptul că un sfert din aceste infracţiuni au fost cauze de neglijenţa proprietarilor, oamenii legii încearcă acum să-i facă să înţeleagă importanţa asigurării locuinţelor, pentru ca acestea să nu cadă pradă hoţilor.
„Nu permiteţi accesul în locuinţă celor care vin să-ţi prezinte diverse „promoţii”, în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie. Dacă sună la uşă persoane ce pretind că reprezintă instituţii care oferă servicii publice (deratizare, instalaţii electrice, termice sau de gaz etc.), nu lăsaţi să intre în casă decât după verificarea documentelor de identitate, respectiv a celor de serviciu şi dacă sunt însoţite de administratorul imobilului„ recomandă reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, prin intermediul Biroului de Presă al IPJ Ialomiţa.
Hoţi intră pe uşi şi geamuri
În ceea ce priveşte modul de operare al infractorilor, aceleaşi rapoarte ale oamenilor legii arată că hoţii preferă să forţeze uşile şi geamurile în momentul în care se hotărăsc să dea o spargere. De asemenea, au fost şi cazuri în care, profitând de amabilitatea proprietarilor, infractorii au intrat în case şi au furat tot ce l