Persoanele care sunt stresate la locul de muncă şi au un stil de viaţă nesănătos sunt mai predispuse să dezvolte boli coronariene, în comparaţie cu cei care îşi menţin un stil de viaţă sănătos, se arată într-un studiu recent.
Cum afectează stresul la locul de muncă sănătatea
În cadrul cercetării efectuate de specialiştii din cadrul Departamentului de Epidemiologie şi Sănătate Publică de la University College London, au fost evaluaţi 102.000 de bărbaţi şi femei, cu vârste cuprinse între 17 şi 70 de ani din Marea Britanie, Franţa, Belgia, Suedia şi Finlanda. Pentru a stabili legătura dintre stresul la locul de muncă, afecţiunile coronariene şi stilul de viaţă, s-a ţinut cont de anumiţi factori de risc, precum fumatul, consumul de alcool, lipsa exerciţiilor fizice sau obezitatea. Stilul lor de viaţă a fost caracterizat drept sănătos, moderat nesănătos sau nesănătos. Persoanele care nu au prezentat factori de risc au fost clasificate drept sănătoase, în timp ce persoanele cu un factor de risc au fost catalogate drept moderat nesănătoase. Participanţii la studiu care au prezentat doi sau mai mulţi factori de risc au fost etichetaţi drept persoane nesănătoase. Aproape 16% dintre participanţi au raportat că se simt stresaţi la locul de muncă. Studiul a relevat că posibilitatea de a dezvolta boli coronariene este de 18.4 la 1.000 de persoane în ceea ce priveşte persoanele stresate la locul de muncă, în timp ce în cazul celor fără stres la locul de muncă, riscul de a dezvolta boli ale inimii este de 14.7 la 1.000 de persoane.
Cum influenţează stilul de viaţă sănătatea
De asemenea, cercetătorii au arătat că riscul ca o persoană care are un stil de viaţă nesănătos să dezvolte boli ale inimii este de aproape 31 la 1.000, o diferenţă destul de mare în comparaţie cu cei care au un stil de viaţă sănătos, la care riscul este de 12 la 1.000 de persoane. În pl