Unitatea de Primiri Urgenţe a SJU Slatina este supraaglomerată şi pentru că celelalte trei spitale din judeţ transferă nejustificat pacienţi care pot fi trataţi la unităţile de gradul IV, susţine managerul de la Slatina.
Pacienţi transferaţi zilnic, în mod nejustificat, de la spitalele din Caracal, Corabia şi Balş supraaglomerează Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina şi mai departe secţiile, susţine managerul Andrei Iordache. Ar fi vorba de sute de pacienţi transferaţi lunar, dintre care 60 - 70% cazuri nejustificate din punct de vedere medical. Din acest motiv, şefii spitalului slătinean au cerut o întrevedere la Direcţia de Sănătate Publică, cu managerii şi directorii medicali ai celorlalte spitale, pentru a pune în discuţie modul în care se aplică Ordinul 1091 din 7 septembrie 2006 privind protocolul de transfer interclinic al pacientului critic.
„În momentul în care noi, SJU, transferăm un pacient la Craiova sau Bucureşti, respectăm un protocol, luăm legătura cu spitalul respectiv, cu medicii secţiei, spunem despre ce este vorba, facem transferul cu documente de transfer. La noi vin din teritoriu cu o trimitere, fără fişă de transfer, nu ne anunţă nimeni, pacientul stă aici cu orele, dacă starea sa nu este gravă, pentru că la UPU pot fi zeci de pacienţi. Sau, s-a prezentat un caz al unui pacient trimis de la Corabia la Slatina, cu o fractură cervicală. Noi am fost nevoiţi să-l transferăm la Bucureşti, dar corect ar fi fost să nu se piardă timp, şi pacientul să ajungă acolo de la Corabia, nu să fie plimbat. Ne punem problema dacă, pur şi simplu, e corect faţă de pacienţi, în primul rând”, a declarat ieri managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Andrei Iordache.
O altă situaţie de transfer nejustificat din punct de vedere medical ar fi fost motivată, de către reprezentantul unui alt spital, prin