Doi dintre zecile de angajatii pe care operatorul de apa i-a trimis in somaj in incercarea de a reduce schema de personal pentru eficientizarea societatii prin diminuarea cheltuielilor salariale si-au reluat deja fostele locuri de munca. Au revenit pe posturile de la Nova Apaserv prin decizii date in instanta. Iar un al treilea angajat disponibilizat in aceleasi conditii este in cursul formalitatilor de revenire pe post.
„Daca instanta a decis acest lucru, trebuie hotararea trebuie pusa in aplicare. Sunt pana acum trei cazuri. Unul a fost casier, unul pe o statie de pompe si un altul la laborator”, a precizat Gabriel Carlan, managerul operatorului de apa Nova Apaserv.
Sefii acestei societati spun ca nu au cunostinta ca alte procese din acestea sa fie in curs de desfasurare, desi, recent, persoane din conducerea Consiliului Judetean spuneau ca ar fi vorba de zeci de fosti angajati care s-au indreptat spre instanta de judecata pentru a-si recapata locurile de munca pe care le-au avut la Nova Apaserv inainte de disponibilizare. Si, mai spuneau reprezentantii CJ, la Nova Apaserv ar fi acum o teama de continuare a disponibilizarilor, care nu s-ar fi incheiat, tocmai din cauza faptului ca cei trimisi in somaj se duc direct la instanta pentru a solicita reincadrarea.
„Nu i-am mai trimis in somaj, dar le-am gasit treaba la incasare pe teren”, este explicatia directorului Gabriel Carlan. Acesta mai lasa de inteles ca se asteapta efectuarea studiului privind eficienta externalizarii unor servicii, care ar putea schimba radical organigrama societatii.
„Va fi un studiu prin care vom sti ce castigam prin externalizarea unor servicii. va fi efectuat de BDO, o firma care lucreaza cu BERD, finantatorul nostru pe proiectul mare pe care il avem. Dupa acest studiu vom sti eficienta externalizarii unor servicii”, mai sustine directorul executiv al Nova Apaserv. (Auro