Comedia transparenta a ezitarilor presedintelui in fata listei cu procurori sefi s-a sfarsit cu un spectacol de gust indoielnic. Si daca se indoia cineva cumva, toti au fost confirmati, in frunte cu noua lumina a Parchetului General, Tiberiu Nitu.
Intr-o defensiva agresiva, presedintele s-a chinuit sa ne explice ca dl. Nitu are o multime de avize pozitive de la CSM primite de-a lungul timpului, doar unul negativ, o eroare nefericita probabil - oameni rai, domnule! - si a fost propus procuror general adjunct "de guvernele de dreapta".
Da, o data, dupa care "puterea de dreapta" care l-a propus nu a repetat nominalizarea desi d-na Kovesi, cea care si-l dorise adjunct, a ramas procuror general. Oare de ce?
Nu, dl. Nitu nu a fost un targ de nerefuzat, ne spune Traian Basescu, aratand cu degetul catre rau intentionati, ci o solutie. Si ca sa se dovedeasca intransigent nevoie mare, Traian Basescu i-a trasat o sarcina de serviciu lui Tiberiu Nitu - sa afle cine a decis sa se traga la Revolutie. Pacat ca nu i-a propus sa afle, tot intr-un an, cine l-a impuscat pe JFK? Ar fi fost la fel de fezabil. Si, apoi, daca nu afla, ce? De demis tot nu poate sa-l demita.
Si da, presedintele asteapta de la noul dream-team din fruntea Parchetelor sa ridice anticoruptia la cer, de la nivelul minim la care ar fi acum, dupa aprecierea lui Traian Basescu. Adica anticoruptia condusa de Daniel Morar a fost un mizilic si epoca ei de aur de-abia incepe.
Ca doar dl. Nitu nu a fost respins in iarna de incompetent, ca e competent se-ntelege, ci din cauza procedurii Monei Pivniceru, desi avea aviz negativ de la CSM.
"Imi exprim convingerea ca aceasta echipa formata din oameni care provin tot din Parchetul General, care au avut succes pana acum, vor avea si in continuare, chiar daca din dorinta de a mentine experienta lor au fost m