Boschetarii au parte doar de mila primariei, care suporta cheltuielile de inmormantare ale persoanelor fara rude. Cei care mor pe strazile municipiului acolo unde si-au petrecut o buna parte din viata, au si ei parte de o inmormantare crestineasca.
Primaria suporta toate cheltuielile, asigurandu-le si o slujba religioasa. Cei mai multi dintre ortodocsi se gandesc din timp la momentul in care vor parasi aceasta lume, iar, pentru a avea parte de o inmormantare asa cum merita, pun bani „la ciorap” inca din timpul vietii. Pentru cei fara adapost municipalitatea se ocupa de toate aceste griji. Fara rude si prieteni care sa ii conduca pe ultimul drum, persoanele care au trait o viata in strada, ajung sa fie inmormantate de Primarie.
„Anul trecut au fost inmormantate, cu banii municipalitatii 10 persoane, iar luna trecuta am avut doua cazuri. Prin Directia de Asistenta Sociala se fac toate formalitatile necesare. Primaria suporta toate cheltuielile de inhumare, avand un tarif prefential. Exista un spatiu in Cimitirul Pacea unde acestia sunt inmormantati”, a spus Simion Drelciuc, directorul SC Urban Serv.
Sicriu, cruce, loc de veci si o mica slujba oficiata la cimitir, de atata are parte un boschetar la inhumare.
Desi numarul mortilor nerevendicati si inhumati de Primarie nu este mare, anual, aceasta institutie trebuie sa suporte din bugetul local contravaloarea serviciilor de inmormantare a persoanelor fara sustinatori legali.
„In total pentru o astfel de inhumare sunt necesari 500 de lei, respectiv servicii funerare, sicriul, slujba, absolut totul ce trebuie pentru o inmormantare. Asiguram o inmormantare crestineasca”, a mentionat directorul Urban Serv.
Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a hotarat ca preotii sa nu perceapa bani pentru slujbele de inmormantare in cazul familiilor defavorizate, cu venituri reduse, cu multi copii, d