Persoanele care sufera de hipertensiune sunt atrase in mod natural de mancarurile sarate, au descoperit oamenii de stiinta.
In cadrul unui studiu realizat in Brazilia, voluntarii, cu o medie de varsta de 73 de ani, cu tensiune normala sau hipertensivi, au fost imbiati cu baghete franceze in care varia cantitatea de sare. S-a aratat ca 68% dintre subiectii cu tensiune mare au preferat painea cu multa sare, in timp ce numai 31% dintre cei cu o tensiune normala au avut aceeasi preferinta.
Participantii la studiu s-au intors pentru o noua runda de teste in 15 zile, cand primele concluzii au fost intarite.
Cei care au realizat studiul au ajuns la concluzia ca exista un factor genetic care dicteaza aceasta preferinta, relateaza Medical Daily.
Sarea este doar una dintre cauzele hipertensiunii, marind riscul de atac cerebral, de cord, boli ale rinichilor si moarte timpurie.
Studii anterioare au aratat ca bebelusii nascuti de femei care avusesera greturi matinale prezentau si un apetit mai mare pentru sare.
In plus, e posibil ca placerea de a manca sarat sa se fi dezvoltat pentru ca astfel este mascat gustul amarui, natural in multe alimente.
Persoanele care sufera de hipertensiune sunt atrase in mod natural de mancarurile sarate, au descoperit oamenii de stiinta.
In cadrul unui studiu realizat in Brazilia, voluntarii, cu o medie de varsta de 73 de ani, cu tensiune normala sau hipertensivi, au fost imbiati cu baghete franceze in care varia cantitatea de sare. S-a aratat ca 68% dintre subiectii cu tensiune mare au preferat painea cu multa sare, in timp ce numai 31% dintre cei cu o tensiune normala au avut aceeasi preferinta.
Participantii la studiu s-au intors pentru o noua runda de teste in 15 zile, cand primele concluzii au fost intarite.
Cei care au