Turiştii îşi vor putea alege destinaţia pentru concediu,
din peste 20 de festivaluri şi sărbători care mai de care
mai interesante, care vor avea loc în toate colţurile ţării
Festivalul dulceţii, al muşcatelor, al teilor, al plăcintelor, al ţuicii, al pălăriilor, al răciturilor sau al fructelor de pădure. Sunt doar câteva dintre evenimentele care se vor desfăşura, începând din luna iunie, în sate din toată ţara. În premieră în România s-a lansat, la Cluj-Napoca, proiectul „Calendarul sărbătorilor la sat”, scopul acestuia fiind de a promova atracţiile turistice din satele româneşti cu ajutorul sărbătorilor şi festivalurilor.
Astfel, începând din luna iunie se vor organiza în 21 de sate din toată România manifestări care mai de care mai atractive. Unele dintre aceste festivaluri există de mai mulţi ani, noutatea fiind că ele vor fi promovate, în ţară şi în străinătate, şi organizate cu ajutorul Autorităţii Naţionale în Turism, care a răspuns astfel iniţiativei Asociaţiei „Cele mai frumoase sate din România”. Arma secretă a României în materie de turism Iniţiatorul proiectului, Nicolae Marghiol, preşedintele Asociaţiei „Cele mai frumoase sate din România”, o asociaţie făcută după model francez, a declarat că satul românesc are un potenţial turistic uriaş întrucât doar aici, din toată Europa, s-a păstrat viaţa autentică la sat, tradiţiile, modul de viaţă. „Litoral au ţările din sud, nu te poţi compara cu Mediterana, nu poţi să aduci turiştii pentru Marea Neagră, însă poţi să-i aduci pentru litoral, pentru tradiţii şi obiceiuri, lucruri pe care numai România le are în Europa. De asemenea, blocuri au şi ei, oraşe frumoase au şi ei, însă nu au experienţa satului.
În Franţa şi în Italia sunt sate frumoase dar nu au viaţa satului, nu au experienţa satului, nu se mai trăieşte ca la sat”, a explicat specialistul. Turiştii îşi vor putea a