Sistemul de management inteligent al traficului poate fi caracterizat oricum, doar inteligent nu. Iar acest lucru poate fi confirmat de către orice şofer care a traversat Zalăul.
Printr-o investiţie de 15 milioane de lei, municipiul a fost împânzit cu sefamoare şi camere video. Pe nici un kilometru de drum, respectiv pe traseul dintre Astralis şi intersecţa străzii Tudor Vladimirescu cu bulevardul Mihai Viteazul, am numărat nici mai mult nici mai puţin de nouă semafoare. Pentru conducătorii auto care circulă prin această zonă, parcurgerea distanţei devine o adevărată aventură.
Aşa se face că în loc să decongestioneze traficul, aşa cum îşi propunea amplul proiect, circulaţia a fost dată peste cap, iar nervii şoferilor, întinşi la maxim. La ore de vârf, pe traseul amintit se circulă bară la bară, maşinile înaintează într-un ritm extrem de greoi, ba mai mult, sunt puse în situaţia de a staţiona la aproape fiecare din cele nouă semafoare.
O glumă de prost gust pe „Tudor Vladimirescu”
Şoferii înjură printre dinţi şi spun că noul sistem nu a făcut nimic altceva decât să complice situaţia. „Un sens giratoriu la intersecţia străzii Tudor Vladimirescu cu strada Porolissum ar fi fost mult mai eficient decât porcăriile astea de semafoare. Dimineaţa, când merg la muncă, trebuie să aştept minute bune să urc pe strada Tudor Vladimirescu, deşi am verde la semafor, pentru că ne blochează coloana de maşini care vor să vireze stânga, spre Porolissum. Asta după ce tocmai am scăpat de semaforul aflat cinci metri mai jos. Nu apuc să urnesc maşina din loc, că trebuie să opresc iar, la semaforul din faţa Poliţiei. Scap şi de ăsta, dau de cel din faţa Tribunalului. O adevărată porcărie!”, se plânge Cornel, care se confruntă cu aceste haos în trafic cinci zile pe săptămână.
Nemulţumiri are şi Mircea, care spune că era cât pe ce să accidenteze un tânăr care tr