Sursa principală a conflictului din USL iscat în jurul lui Sorin Roşca Stănescu nu stă atât în atacurile sale la Victor Ponta, cât în iniţiativa sa legislativă legată de măsurarea gratuită a terenurilor de către stat care a răsturnat la începutul acestei săptămâni majoritatea din Senat, lăsând PSD şi PC în minoritate. Episodul a fost relatat de premierul Victor Ponta ca fiind "picătura care a umplut paharul".
"Picătura a fost când a spus că este foarte mândru de votul de luni în care pentru prima dată s-a creat o maajoritate PNL - PDL-PPDD-UDMR. dacă e aşaa, să ne spună colegii liberali, înseamnă că lucrurile sunt foarte serioase", s-a arătat Ponta deranjat, într-un interviu la televiziunea publică.
Liderul PSD spune că nu a vorbit încă cu Crin Antonescu, după decizia Biroului Politic Central al PNL de a de delimita de declaraţiile senatorului Sorin Roşca Stănescu, fără însă a-l sancţiona, însă intenţionează să o facă. mai mult, primul-ministru a cerut explicit excluderea lui Roşca Stănescu din PNL ca o condiţie pentru continuarea în formula USL. "Nu cred, sincer, că între PSD şi un personaj ca Roşca Stănescu, liberalii îl vor alege pe Roşca Stănescu. Să fie foarte clar, dacă Roşca Stănescu este în continuare senator PNL, ne despărţim. Poate să fie senator la Sorin Ovidiu Vântu sau la Loterie, nu în USL", a reformulat Ponta ultimatumul faţă de Crin Antonescu, evitâns să avanseze public ce decizie va lua dacă PNL nu renunţă la SRS.
Ca explicaţie pentru poziţia nenegociabilă a PSD, premierul a vorbit despre "mulţi din PSD care spun că de fapt Roşca Stănescu a vorbit cu voie, e băgat în faţă de conducerea PNL", sugerând că acesta ar fi un argument pentru reticenţa unor lideri în a-l susţine pe Antonescu la prezidenţiale în 2014.
Sursa principală a conflictului din USL iscat în jurul lui Sorin Roşca Stănescu nu stă atât în atacur