Sindicatele sar în apărarea foştilor directori de la SNLO, obligaţi să dea bani înapoi pentru nişte nereguli constatate de Camera de Conturi. Potrivit preşedintelui FNME, Marin Condescu, în cazul celor doi a fost aplicat un tratament „preferenţial”, în sensul că nu au beneficiat de aceleaşi facilităţi ca şi alţii care acum sunt în funcţii de conducere. Concret, Condescu afirmă că, în timp ce Daniel Burlan şi Daniel Olaru vor trebui să plătească din buzunar 3,5 milioane de lei, alţii, pe nereguli mult mai grave, plătesc din banii CE Oltenia. În ceea ce priveşte aceste nereguli, Condescu spune că se ridică la valori de peste 200 de milioane de lei, sumă faţă de care cele 19 milioane pentru Pandurii sunt „o nimica toată”
Marin Condescu a pus şi pe deja vestita lui tablă neregulile constatate de Camera de Conturi şi de Finanţele Publice la fostele subunităţi ale CE Oltenia în anul 2012. Cumulat, spune acesta, neregulile înregistrate prin trecerea greşită a unor sume în conturi de execuţie însumează peste 200 de milioane de lei, acţiunile acestea creând şi nişte prejudicii destul de mari la stat. Preşedintele FNME afirmă că problema legată de clubul Pandurii şi de cei doi directori, Daniel Olaru şi Daniel Burlan, a fost promovată mai mult, celelalte fiind lăsate mai la urmă, chiar dacă, spune sindicalistul, sumele sunt incomparabile.
„Subiectul a fost promovat destul de diferit, pentru că administraţia Complexului Oltenia nu a spus tot ceea ce este cuprins în acel raport. Sunt aspecte similare, nereguli ale căror valori, descoperite şi de Camera de Conturi şi de Finanţele Publice, depăşesc 200 de milioane de lei. Păi, în condiţiile acestea, suma despre care se spune că mi-ar fi fost dată mie ilegal, de 19 milioane de lei, este o nimica toată”, a spus Condescu.Tratament „preferenţial”
Pe de altă parte, sindicalistul susține că la fel s-a în