Dragoş Condescu e un băieţel de 5 ani dintr-o comună, Secu, pierdută prin colbul Doljului, pe care soarta nu l-a cruţat. A fost diagnosticat cu meduloblastom de fosă craniană posterioară şi operat de două ori. După ultima intervenţie chirurgicală, nu mai vorbea, nu se mai putea mişca. Acum, face progrese la Clinica Robănescu din Bucureşti. Şi are nevoie de bani, 2.200 de lei, pentru un RMN “cap-coloană”, dar şi pentru nişte ghetuţe speciale, orteze, care să-l ajute să se ţină pe propriile picioruşe. Dragoş Condescu e un băieţel de 5 ani dintr-o comună, Secu, pierdută prin colbul Doljului, pe care soarta nu l-a cruţat. A fost diagnosticat cu meduloblastom de fosă craniană posterioară şi operat de două ori. După ultima intervenţie chirurgicală, nu mai vorbea, nu se mai putea mişca. Acum, face progrese la Clinica Robănescu din Bucureşti. Şi are nevoie de bani, 2.200 de lei, pentru un RMN “cap-coloană”, dar şi pentru nişte ghetuţe speciale, orteze, care să-l ajute să se ţină pe propriile picioruşe.
Dacă s-ar putea ridica din pat ori din scaunul cu rotile, Dragoş ar alerga cât e ziulica de mare, “mâncând” câmpia prăfuită de-acasă şi şutând cu putere într-o minge, ca un mare fotbalist, cum visează să ajungă. Până atunci însă, are de jucat o partidă mult mai importantă şi mai dură, cea cu o boală rea: meduloblastom de fosă craniană posterioară, adică o tumoră cerebrală malignă.
A fost deja operat de două ori, la Spitalul Bagdasar-Arseni, în primăvara trecută. După cea de-a doua intervenţie n-a mai putut vorbi, nici mişca, dar doctorii au asigurat-o pe mamă că aşa se întâmplă în asemenea cazuri, ei încercând să extirpe întreaga tumoră.
Apoi, au început curele de chimioterapie, cu citostatice injectabile. 11 la număr, până acum, dintre care trei chiar agresive, cum spun medicii, constatând că trupul băieţelului, deşi firav pe dinafară, este mult mai puternic pe