Judecătoarea Iulia Motoc a confirmat că este interesată de postul de judecător CEDO care se eliberează la finalul acestui an. Deşi Ministerul Justiţiei nu a demarat încă procedurile, Iulia Motoc a declarat că "parcursul profesional o recomandă" pentru funcţia internaţională. La solicitarea gândul experţii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei au făcut portretul robot al candidatului ideal pentru funcţia de judecător CEDO: jurist eminent, profesionist recunoscut, calităţi morale ridicate. Dacă ajunge judecător CEDO, Iulia Motoc va beneficia de un salariu de 20.000 euro, imunitate internaţională şi un mandat de 9 ani.
LOTO - LOTO 6/49, LOTO 5/40, JOKER şi NOROC. Report uriaş la extragerea LOTO din 16 mai. NUMERELE CÂŞTIGĂTOARE
Judecătoarea CCR Iulia Motoc a confirmat indirect în cadrul unei emisiuni televizate că este intersată de postul de judecător CEDO. "Am un parcurs profesional mai potrivit pentru funcţia de judecător CEDO decât pentru postul de judecător la Curtea Constituţională. Asta se vede dintr-o lectură elementară a CV-ului meu", a declarat Iulia Motoc la b1Tv.
Legat de schimbarea conformaţiei politice din CCR, Motoc susţine că sunt pure speculaţii. "Au fost doar câteva cazuri în care s-a votat politic în CCR", a adăugat Motoc. Într-o postare pe Facebook judecătoarea CCR reconfirmă faptul că vizează postul de la CEDO. "Pentru că în CCR s-a votat foarte rar politic, nu cred că plecarea va schimba ceva, din acest punct de vedere", a precizat Motoc.
Numele Iulie Motoc a fost vehiculat pentru acestă poziţie cu mult timp înainte ca CCR să se pronunţe pe diferendul dintre Consiliul Superior al Magistraturii şi premierul Ponta. CSM a susţinut că judecătorul CEDO trebuie numit de consiliu, iar Ponta a emis o Ordonanţă de Guvern care pevede că reprezentantul României la CEDO va fi propus de o comisie guvernamentală. CCR cu Iulia M