De cele mai multe ori, intr-o vacanta, gastronomia locala este un obiectiv turistic in sine. Turistii pot intelege mai bine cultura tarii pe care au ales-o ca destinatie turistica pentru concediu, in timp ce savureaza preparatele culinare specifice. Lonelyplanet.com a ales cele mai potrivite locatii pentru turistii vegetarieni si iti propune o selectie de bunatati din meniul fiecareia, incepand cu exoticele feluri din India si terminand cu apetisantele paste din Italia.
Singapore, locul de intalnire pentru cele mai mari bucatarii asiatice
In Singapore vei descoperi o combinatie reusita a celor mai mari bucatarii din Asia. Restaurantele de aici imbina ingrediente din gastronomia malaysian, cu condimente din sudul Indiei si cu arome variate din China. In plus, aici vei putea gusta specialitatile gatite dupa retetele stilului Nyonya sau Perankan, caracterizat, in principal, de lemongrass, galangal (o specie de ghimbir) si lapte de nuca de cocos. Ca sa fi sigur ca ti-ai rasfatat papilele gustative, comanda o supa laksa lemak, facuta din lapte de cocos, picanta si plina de taitei.
Bucataria din India, plina de condimente
Controversata, din cauza multitudinii de condimente picante folosite, bucataria din India ramane totusi una dintre cele mai gustoase de pe glob. Gastronomia indiana ar putea fi caracterizata prin doua cuvinte, sustine lonelyplanet: thali si dosa. Primul termen desemneaza un festin culinar, de tipul “all you can eat”. De obicei variaza de la doar cateva feluri de mancare, pana la sase-sapte preparate. Cele mai modeste thai sunt formate din cateva tipuri de curry, linte si orez, servite pe o frunza de banana.
La polul opus se afla preparate mult mai complicate si mai savuroase, aduse la masa pe tavi speciale. Pe de alta parte, dosa inseamna “regele gustarilor” in India. Est