La Teatrul “Ştefan Iordache” din Caracal continuă în aceste zile festivalul care a readus arta spectacolului în acest spaţiu foarte frumos, bucurând de trei ani lumea de aici. Marţi, publicul a avut parte de un spectacol-lectură, susţinut de Victor Rebengiuc: “Legenda marelui inchizitor” de Dostoievski, regia Radu Penciulescu. Maestrul, căruia îi este dedicată ediţia actuală, jucând şi în producţia de la deschiderea festivalului, “Moartea unui comis voiajor”, a ţinut sala, timp aproape 50 de minute, înmărmurită. Cu aşa forţă se poate manifesta un colosal actor! Acest text minunat, răsunând prin vocea puternică a lui Victor Rebengiuc, a dominat raţiunea spectatorului. La finalul reprezentaţiei, i-a fost înmânat Trofeul Mişcării de Rezistenţă (Asociaţia Mişcarea de Rezistenţă este iniţiatoarea Festivalului de Teatru Caracal), o distincţie decernată unor mari personalităţi artistice. O atenţie majoră pentru arta scenică a minunatului actor, prezent cu spectacole la toate cele trei ediţii ale Festivalului de la Caracal, a venit şi din partea Consiliul local, care i-a acordat lui Victor Rebengiuc titlul “Cetăţean de onoare” al oraşului.
Miercuri s-a jucat spectacolul “Pescăruşul” de Cehov, în regia lui Claudiu Goga (Teatrul de Comedie). Din distribuţie: Emilia Popescu, Ştefan Bănică, Vladimir Găitan, Carmen Tănase, Anca Dumitra, Alexandru Pavel, Florin Dobrovici, Gheorghe Dănilă, Mirela Oprişor, Dragoş Huluba, George Grigore şi Rădiţa Roşu.
Scena Teatrului “Ştefan Iordache” este mai mică decât cea a Teatrului de Comedie, dar regizorul şi echipa au reuşit să prezinte acest nou spectacol aici, impresionând publicul, care umpluse sala până la refuz.
Am întrebat-o pe Emilia Popescu cum se simt actorii şi actriţele când joacă într-un teatru atât de frumos şi ea a răspuns: “Ne simţim aici ca nişte prinţi, ca nişte prinţese, ne simţim extrem de o