După ce volumul s-a menţinut la nivel bun miercuri, cu un total de peste 1400 de contracte, speculatorii au fost mai rezervaţi în primele ore ale şedinţei de joi. Apoi, după apariţia ştirilor de pe piaţa americană, interesul a urcat semnificativ. Prin urmare, lichiditatea de ansamblu era una des-tul de bună, datele culese după ora 17.00 indicând peste 1000 de contracte, cu o valoare de aproape 10 milioane de lei. Cotaţiile instrumentelor tranzacţionate evoluau mixt.
Pentru derivatul pe Dow Jones se observau 344 de contracte încheiate pe scadenţa iunie, total care îl plasa pe prima poziţie în top. Indicele a fluctuat mixt şi, la ora menţionată, cotaţia sa scădea la Sibiu cu 22 de puncte, la 15.252 de puncte. Pe piaţa mamă din SUA futures-ul pe acţiuni a înregistrat variaţii mici înainte de publicarea raportului despre construcţiile de case noi. Ulterior, la începutul şedinţei de la NYSE, s-au observat scăderi după ce mai mulţi americani decât se estima au completat cereri de ajutor de şomaj şi după ce raportul privind construcţia de noi case a indicat că această activitate s-a redus în aprilie.
Speculatorii au reconfirmat joi că sunt din nou interesaţi şi de speculaţiile cu aur, în contextul scăderilor înregistrate de valoarea metalului nobil. La ora 17.00, numărul contractelor SIBGOLD iunie era de 257 iar al contractelor SIBGOLD_RON iunie de 124. Aurul scădea cu 8,9 şi 9,2 USD la 1383,1 respectiv 1382,7 dolari pe uncie. Tot pe segmentul mărfuri se observau 82 contracte DEOIL_LSC iunie. Bariul era estimat la 94,85 dolari, după o creştere de 0,60%.
Pe segmentul derivatelor valutare intensitatea speculaţiilor s-a redus considerabil faţă de sesiunea anterioară. Speculatorii interesaţi de evoluţia cursului euro/dolar au încheiat, în şapte ore, doar 109 contracte pe scadenţa iunie şi anticipau un curs de 1,2920 USD pentru o monedă unică, în urcare cu 0,34