Municipalitatea clujeană ţine să modernizeze sistemul de transport public din oraş cu Ramb şi CS Vision Braşov, asociere declarată câştigătoare de către comisia de licitaţie.
Braşovenii au atacat decizia prin care Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) a obligat primăria să reia licitaţia de la faza de evaluare a tuturor ofertelor. Cauza se va judeca astăzi de către instanţele clujene, potrivit edilului Emil Boc, după ce primăria a cerut preschimbarea termenului.
Trei ofertanţi de la licitaţia pentru introducerea sistemului de ticketing în Cluj-Napoca, doi constructori importanţi din Transilvania dar şi firma fostului acţionar al clubului Dinamo, Nicolae Badea, au reuşit să întoarcă rezultatul procedurii de licitaţie pentru introducerea sistemului de ticketing în sistemul public de transport în comun din oraş şi anume adjudecarea contractului de către Ramb cu CS Vison din Braşov.
La licitaţia lansată anul trecut a contractului, intitulat generic "Lucrări pentru modernizarea şi extinderea sistemului de transport în comun în zona metropolitană Cluj- etapa I", scos la licitaţie de către primărie, au participat patru ofertanţi: Radcom, Ramb cu CS Vision, UTI Grup cu ACI Cluj şi SCC Napoca cu Printec Grup. În urma evaluării documentelor de calificare şi a propunerilor tehnice au rămas în cursă doar ofertele Ramb cu CS Vision şi UTI Grup cu ACI. Primele au avut o ofertă de 21 de milioane de lei, iar ceilalţi au propus 22,5 milioane de lei. Contractul, având drept criteriu de adjudecare preţul cel mai scăzut, a fost obţinut de Ramb şi CS Vision. Primarul a anunţat acest rezultat la începutul lunii martie. Societăţile perdante au formulat câte o contestaţie privind decizia comisiei de licitaţie de a atribui contractul către asocierea de firme din Braşov. Printr-o decizie din 12 aprilie, CNSC a dispus anularea raportului proced