Noaptea Muzeelor, sărbătoarea instituţiilor muzeale, este organizată în acest an sâmbătă, 18 mai. Peste o sută de instituţii din Bucureşti şi din ţară îşi vor deschide porţile vizitatorilor toată noaptea, cu expoziţii şi evenimente speciale, la care sunt aşteptaţi zeci de mii de oameni.
Noutatea de anul acesta constă în introducerea de circuite muzeale şi la Baia Mare şi Sibiu - oraşe în care vor fi disponibile hărţi tipărite cu instituţiile participante, după modelul implementat cu succes la Bucureşti în ultimii cinci ani şi la Cluj-Napoca anul trecut.
Pentru prima oară, colecţii muzeale, colecţii private şi bisericeşti din zonele rurale ale Sibiului îşi aşteaptă vizitatorii în nocturnă, alături de muzee din Aiud, Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Braşov, Bucureşti, Caransebeş, Constanţa, Cluj-Napoca, Deva, Goleşti, Iaşi, Oradea, Ploieşti, Reşita, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Sighişoara, Sinaia, Slatina, Slobozia, Suceava, Târgu-Jiu, Târgu-Mureş şi Timişoara.
Puteţi accesa lista muzeelor participante, precum şi programul evenimentului, pe site-ul www.noapteamuzeelor.ro.
Noaptea Muzeelor în București
Noaptea Muzeelor în Baia Mare
Noaptea Muzeelor în Cluj
Noaptea Muzeelor în Sibiu
Noaptea Muzeelor în alte orașe
În Bucureşti, vizitatorii au de ales între 32 de muzee şi organizaţii culturale care îşi deschid porţile până târziu în noapte şi invită publicul la expoziţii, concerte, proiecţii de filme, activităţi pentru copii, spectacole etc., pentru experienţe de neuitat.
Muzeul Naţional de Istorie va închide, pentru Noaptea Muzeelor, expoziţia "Comorile Chinei", iar intrarea în incintă se va face din Strada Poştei şi nu din Calea Victoriei. Totuşi, cei care vizitează muzeul, pot primi un tichet în schimbul căruia vor putea intra, ulterior, la exp