Ingrediente
- 1 ananas foarte bine copt (sau o conservă de ananas în sirop)
- 50 grame unt
- zeama de la o jumătate de lămâie
- 150 g zahăr
- 3 ouă
- 1 plic de zahăr vanilat
- 250 g făină
- 50 ml lapte
- o jumătate de pliculeţ de praf de copt
Mod de preparare
Ouăle se bat bine preţ de un minut, după care se adaugă untul, zahărul ( plus cel vanilat) şi laptele şi se amestecă până când se uniformizează compoziţia. Mai apoi, se adaugă treptat făina, amestecând cu un tel până se încorporează de tot.
Amestecul rezultat se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu faină în prealabil.
Ananasul se curăţă de coajă şi se taie felii rotunde (în lipsa fructului proaspăt se foloseşte cel din conservă). După 20 de minute de copt la temperatură medie, se scoate tava şi se aşază uniform, deasupra blatului, feliile de ananas. Se pudrează cu zahăr şi se bagă încă 15 minute la cuptor.
Poftă bună!
Ingrediente
- 1 ananas foarte bine copt (sau o conservă de ananas în sirop)
- 50 grame unt
- zeama de la o jumătate de lămâie
- 150 g zahăr
- 3 ouă
- 1 plic de zahăr vanilat
- 250 g făină
- 50 ml lapte
- o jumătate de pliculeţ de praf de copt
Mod de preparare
Ouăle se bat bine preţ de un minut, după care se adaugă untul, zahărul ( plus cel vanilat) şi laptele şi se amestecă până când se uniformizează compoziţia. Mai apoi, se adaugă treptat făina, amestecând cu un tel până se încorporează de tot.
Amestecul rezultat se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu faină în prealabil.
Ananasul se curăţă de coajă şi se t