Centura Caransebeşului e închisă 75 de zile, dar cine plăteşte stricăciunile ce le vor provoca camioanele pe drumurile din oraş?
În perioada 17.05.2013 – 31.07.2013 se închide circulaţia rutieră pe traseul Variantei Ocolitoare a Municipiului Caransebeş km 0+320 – 9+158, în vederea executării lucrărilor de reparaţii la pod km 7+374, după cum anunţă Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. Practic, tot traficul greu va trece, de acum încolo, prin oraş, prin Caransebeş.
Asta după ce nu demult locuitorii acestui oraş se bucurau că au scăpat de camioane. Ei bine, acum a venit din nou rândul camioanelor să strice drumurile din Caransebeş, mai ales că o dată cu căldurile acestea mari unele drumuri zici că sunt făcute din plastilină. Primarul Caransebeşului, Marcel Vela, nu e de acord cu devierea circulaţiei prin oraş, dacă drumurile nu vor fi reparate ulterior de către CNADNR...
Rute alternative
Rutele alternative recomandate pe direcţia Timişoara – Bucureşti pentru desfăşurarea traficului cu masa mai mare de 3,5 tone, sunt următoarele: DN 6 Timişoara - Lugoj – Caransebeş, DN 68 Caransebeş – Haţeg, DN 66 Haţeg – Simeria. DN 6 Timişoara - Lugoj – Caransebeş, DN 58 Caransebeş - Reşiţa – Anina, DN 57 B Anina - Bozovici - Iablaniţa (Intersecţie cu DN 6). Se recomandă ca în punctele de frontieră, traficul de tranzit cu masa mai mare de 3,5 tone să fie dirijat şi pe alte rute. Dirijarea şi informarea participanţilor la trafic vor fi realizate prin semnalizare verticală rutieră.
75 de zile
În anul 2011, în luna decembrie, pentru a respecta condiţiile finanţării cu fonduri europene, conducerea CNADNR şi Ministerul Transporturilor s-au grăbit să inaugureze cu mare fast centura Caransebeş, deşi aceasta nu era finalizată. Ca să scape de orice responsabilitate de întreţinere, reparaţii şi deszăpeziri, prin Hotărâre de Guvern,