Rapid este prima echipă din istoria României calificată într-o finală de cupă europeană după ce la tragerea la sorţi pe ambele bileţele ar fi scris „Rapid“
Rapid – Ferencvaros ar fi trebuit să fie finala Cupei Europei Centrale din 1940, dar meciul nu s-a disputat niciodată. „Ungurii ne luaseră Ardealul. Partida era tur-retur. Cum îţi imaginezi că o echipă maghiară putea veni atunci la Bucureşti? Era război, nimeni nu mai avea chef de fotbal...“, explică Gheorghe Scurtu motivul nedisputării meciului de atunci. Episodul este totuşi unul destul de cunoscut, dar puţină lume ştie modul în care Rapid s-a calificat în ultimul act.
„Pe ambele bilete scria Rapid!“
În sferturile competiţiei, giuleştenii au bătut, tur-retur, Hungaria Budapesta, iar în semifinale a urmat o întâlnire-maraton cu Gradjanski Zagreb. Trei meciuri, toate încheiate la egalitate, şi, cum atunci nu existau prelungiri sau lovituri de departajare, s-a apelat la tragere la sorţi. Două bileţele au fost puse într-o şapcă şi se părea că pe cel norocos a scris „Rapid“.
Într-adevăr, echipa giuleşteană a fost extrasă, dar povestea bileţelelor este una uimitoare. „Nimeni nu ştie cine sau cum s-a gândit, dar pe ambele bucăţi de hârtie scria Rapid. Mi-a spus cineva care a fost de faţă! După ce s-a tras, nu a trecut nimănui prin cap să desfacă şi celălalt bilet şi aşa a fost facilitată calificarea Rapidului în finală!“, a povestit Gheorghe Scurtu pentru ProSport.
Rapid este prima echipă din istoria României calificată într-o finală de cupă europeană după ce la tragerea la sorţi pe ambele bileţele ar fi scris „Rapid“
Rapid – Ferencvaros ar fi trebuit să fie finala Cupei Europei Centrale din 1940, dar meciul nu s-a disputat niciodată. „Ungurii ne luaseră Ardealul. Partida era tur-retur. Cum îţi imaginezi că o echipă maghiară putea veni at