DILEMÃ Avem în jur de 20 de “anelisti” care încalcã legea, autoritãtile locale stiu de ei, însã, culmea, nu pot fi trasi la rãspundere, nici mãcar cu ajutorul Politiei! Cel putin asa s-ar putea interpreta mesajul municipalitãtii husene, care sustine cã sunt chiriasi în blocurile de tip ANL din Husi, care si-au subînchiriat apartamentele, dar… nu pot fi trasi la rãspundere!
În timp ce unele familii de huseni plâng pe la Primãrie dupã o locuintã socialã, altii detin apartamente ANL care le cam… prisosesc! Mai mult decât atât, ei stau în altã parte si, isteti, ca sã nu piardã un beneficiu financiar, au subînchiriat repede spatiul locativ. Se pare cã aceastã practicã ilegalã, sanctionatã cu evacuarea imediatã din locuintã, este cunoscutã de autoritãti, însã mãsurile pentru îndreptatea lucrurilor se lasã asteptate. “Într-adevãr, avem aceste informatii. Sunt chiriasi la ANL-urile din Husi, care au subînchiriat, aspect complet ilegal. Din pãcate, fapta lor este mai greu de dovedit. Am vorbit cu Politia localã, care sã intervinã ea, sã ia fiecare familie, cu datele din domiciliul declarat, sã o verifice, sã vadã cine si cum ocupã ilegal apartamentul, însã e o operatiune destul de delicatã. Nu ti se deschide usa sau persoana care apare si deschide, sustine cã nu locuieste acolo, doar a venit sã ude florile, de exemplu. Ce faci atunci?! E mai greu. Dar trebuie sã gãsim o solutie în cele din urmã, ajutati si de Politie”, a spus primarul Ioan Ciupilan.
“Nici sã fie ANL-uri disponibile, nu ar putea fi date victimelor incendiului”!
LEGE Desi mai veche, problema locuintelor ANL subînchiriate abuziv a revenit în atentie, îndatã ce s-a produs tragedia de la blocurile de pe strada “N. Cisman”. Cum sase familii au rãmas pe drumuri, s-a pus problema ca, acolo unde sunt ANL-uri neocupate de adevãratii chiriasi, sã primeascã repartitie victimele incendiului. “Din