Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a încheiat, vineri seară, dezbaterile în dosarul transferurilor şi urmează să ia o decizie definitivă în privinţa celor opt oameni de fotbal pe care instanţa inferioară, Curtea de Apel Bucureşti, i-a condamnat la închisoare cu executare sau cu suspendare.
În ultimul cuvânt, toţi cei opt s-au arătat nevinovaţi, susţinând că au făcut transferurile în acord cu legislaţia de la acea vreme.
Astfel, Gheorge Popescu a arătat că tot ce a obţinut ca fotbalist şi după cariera de sportiv a fost prin eforturi mari şi foarte multă muncă.
Jean Pădureanu le-a spus magistraţilor că el conduce de 45 de ani Gloria Bistriţa şi că nu a înşelat în niciun fel clubul, prin transferurile în legătură cu care a fost judecat.
George Copos a arătat că este nevinovat în privinţa acuzaţiilor legate de transferurile jucătorilor Cristian Dulca şi Florin Bratu, că nu şi-a însuşit niciun ban din acestea şi că toate sumele au intrat în conturile clubului, regăsindu-se în evidenţele contabile.
Mihai Stoica a spus că este "total nevinovat" şi că nu a deţinut vreodată o funcţie de execuţie care să-i confere vreun drept decizional. "Vă rog să nu mă blamaţi şi să nu mă asociaţi acelor oameni de fotbal fără şcoală sau controversaţi", le-a mai spus el judecătorilor.
Cristi Borcea a afirmat că a acţionat în baza unui mandat, că tot ce a făcut a fost legal şi că, în perioada sa, clubul de fotbal Dinamo a obţinut şi profituri de până la 1.800 la sută.
Ioan Becali a arătat că, în opinia sa, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) trebuie să demonstreze printr-un circuit bancar sursa banilor. "După Revoluţie, am trimis sume de bani din care tatăl meu a făcut o casă pe care n-a putut-o face pe vremea lui Ceauşescu. O să vă reclam (pe procuror - n.r.) dacă nu-mi aduceţi o probă", a mai susţinut el.
La rândul său, Victo